x
Van Morrison: Keep Me Singing

Van Morrison
Keep Me Singing

All den värme du behöver i höst

GAFFA

Album / Caroline
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Anna Plaza

Likt en mjuk och varm filt omfamnar han oss. Det är inte mycket skillnad på vad Van Morrison under tidigt 70-tal framförde i jämförelse med idag så med andra ord är trivselfaktorn fortfarande lika hög.

Vad som däremot här dominerar är den enastående kunnigheten i ämnet musik och avkopplande underhållning. Morrison vet hur, var och när han ska använda sig av vilka instrument. Han är medveten om kraften i den autentiska röst han äger och vad som måste göras för att denna ska gå ihop i perfekt synergi tillsammans med allt annat som kretsar kring en låt.

Detta är alltså inte bara en tillfällighet utan den framstående egenskapen är resultatet av mer än 50 års erfarenhet av rock, blues, country och soul bara för att nämna några få kategorier där man gärna placerar Van och hans stil.

På egenproducerade Keep Me Singing får vi en blandning av just allt det där vilket gör att det inte spelar någon roll om du har lyssnat på någon av hans tidigare 35 studioalbum eller är helt grön i ämnet Morrison – albumet tilltalar hela den breda massan och är klart värt din tid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA