x
Frida Andersson: Den Som Letar Efter Guld

Frida Andersson
Den Som Letar Efter Guld

Hjärteglädjen dödar sorgen

GAFFA

Album / Causal Friday
Utgivning D. 2016.10.25
Recenserad av
Sebastian Lindström

Bilden av den ledsna singer-songwritern med ett brustet hjärta har inte någonsin varit mer fel. Det är inga nya instrumentformat som tar form här, och orden behandlar kärlek, precis som förr. Men ämnet är inte hjärtesorg. Det är Frida Anderssons hjärteglädje.
Till och med de mörkare texterna lyser tack vare den glada stämningen instrumenten skapar. En Idiot hade kunnat vara en hatsång gjord för ensamma nätter vid köksfönstet, men här är texten istället en solig sommarpromenad i parken, med ryggen rak och ett leende på läpparna. Det handlar om när man vet att slutet var rätt.

Bara För Att Jag Älskar handlar mer om att acceptera det förflutna än om att ångra det. Bo Kaspers Orkesters Bo Sundström hoppar in och hjälper till i två låtar, men han lyckas aldrig dra rampljuset från vår huvudperson. Det är inte som om han försöker heller. I Drömlänges, en av höjdpunkterna, gömmer han sig i skuggorna för att måla en annorlunda nyans.

Tack samlar ihop hela skivans handling. Den Som Letar Efter Guld är ett brev skrivet tusen gånger, men i Frida Anderssons fall har det postats till rätt person.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA