x
Sjömila: Kom Vinterstorm

Sjömila
Kom Vinterstorm

Feelgood, check

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.12.01
Recenserad av
Jesper Robild

Jag sitter och funderar på om det finns någon positiv vinkling på ordet banal. Eller på klyschig? Kanske räcker det att konstatera att texten till Kom Vinterstorm helt enkelt är vacker i sin enkelhet. Sjömila från Lysekil består huvudsakligen av tre medlemmar vars efternamn har gett upphov till bandnamnet. Själva kallar de sin musik ”svensk feelgood-vispop”, men här kan vi lägga till några dimensioner.

I Kom Vinterstorm händer det för mycket för att dra för många paralleller till gråa, svenska radiohits. Låten har en dynamisk uppbyggnad med försiktig gitarr som går över i tung dist, följt av mullrande trummor och en förlösande refräng. Feelgood, check. Om Mauro Scocco och Lisa Nilsson går under vispop så kan vi stämma in även på den punkten – där har vi nämligen bra referenser.

Å andra sidan lyssnar jag hellre på Sjömila åtminstone sex dagar i veckan. Här finns något, kanske Erica Larssons röst, som gör musiken varmare och mer trivsam. Nästan så en får en positiv inställning till snö och oväder.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA