x
Död Mark: Drabbad Av Sjukdom

Död Mark
Drabbad Av Sjukdom

Lean och Guds nya skepnad är bättre än du tror

GAFFA

Album / Year0001
Utgivning D. 2016.11.10
Recenserad av
Jonathan Eklund

Lika oväntat som när Jonatan Leandoer slog igenom med Ginseng Strip 2002 och blev Sveriges största internationella rappare som Yung Lean var det när han plötsligt gick punk. Visst fanns där ledtrådar om att Leandoer gillade punk, men när Vit Sprit dök upp på nätet var det ändå många som förundrat höjde ett ögonbryn. Var det verkligen Lean? Jodå, rösten går inte att missta.

På debutalbumet för Död Mark – som förutom Leandoer också består av Carl-Mikael Berlander, det vill säga producenten Gud – har det dock blivit mindre punk och mer lekfull oordning. Leans sångstil påminner många gånger om rap, men här läggs det över skränigt oväsen som inte raffinerats lika mycket i produktionen som Leandoers övriga katalog. De svenska texterna är lika flummiga och besynnerliga som stenhårda och nakna. Det är svårt att inte beröras och ryckas med.

Är man likt jag ett stort fan av Vanligt Folks senaste fullängdare borde man definitivt hitta ett par diamanter i Död Mark. Och oavsett borde man ge Lean & Gud ett par testrundor, för Död Mark är bättre än du tror.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA