x
Öhrn : Bang Bang

Öhrn
Bang Bang

Med känsla och kraft

GAFFA

Album / Eagle Brain
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
André Spång

Frida Öhrn vet hur man växlar upp. Så fort man tro sig skönja crescendot lägger hon i en växel till och visar oss ytterligare en musikalisk dimension. När detta sammanstrålar med Öhrns stämma blir det nästan förtrollande. 

Det verkar inte spela någon roll vilken genre eller ljudbild man ger till Öhrn, när hon tar ton överröstas vilken jetmotor som helst. På Bang Bang ställer hon sig med ena foten i vackra saxofonslingor, den andra foten hamnar i en psykedelisk värld och med den tredje foten håller hon takten med ett electrobeat. Öhrn kan inte hamna fel eftersom hon låter musiken forma sig efter rösten och inte tvärtom. Hon bara dundrar på med sin bombastiska, men kontrollerade stämma som om hon ämnade att spränga ljudvallen. 

Lyrikmässigt finns det inget ordinärt i Bang Bang. Texterna är inte på något sätt dåliga men det belyser en annan aspekt av Öhrn. Hon är på väg att nå det artisteri där känslan hon förmedlar står över och regerar över texten. Kort sagt skulle Frida Öhrn kunna häva ur sig vilka osammanhängande ord som helst och det skulle ändå nå hela vägen in.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA