x
Honningbarna: Goldenboy

Honningbarna
Goldenboy

En konkret och innehållsrik käftsmäll

GAFFA

Album / Nye Blanke
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Gustav Påhlsson

Läs rubriken. Läs den igen. Då kanske du förstår vad det handlar om. Smällen är onekligen hård. Och snabb. Precis som Honningbarnas nya skiva. Och visst känns det som att de unga norrmännen tagit ett steg tillbaka mot punkens glada dagar. Tre av albumets sju spår håller sig under två minuter, ingen låt är längre än tre. Skivan är snart slut, men det gör inget. Man kan alltid spela albumet två gånger. Eller, varför inte fem?    

Blixtsnabba trummorna kompletteras med tunga gitarrer som toppas med desperata gallskrik. Bandet håller inte igen, och deras fjärde skiva Goldenboy är om möjligt än intensivare och argare än de tidigare. Trots den sanslöst rappa norskan är det omöjligt att missuppfatta budskapet: Honningbarna ska rakt fram. Den som står i vägen blir överkörd.

Egentligen är det sista spåret Livet Og Døden som sammanfattar allt. Aggressiviteten bryter igenom fullständigt och bandet vänder sig till lyssnarna. Sångaren Edvard Valberg frågar: ”Og hvilken side er du på? Er du med oss?” De flesta svarar med största sannolikhet ”ja”.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA