x
Vader: The Empire

Vader
The Empire

Svängigt, tungt och snabbfotat

GAFFA

Download / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Redan på höst-EP:n Iron Times visade det polska death metalbandet stor respekt till Motörhead, bland annat genom att bjuda på rak, punkig thrash i Parabellum och Prayer To The God Of War. Båda återanvänds här och faktum är att Motörheads ånga sätter mycket av tonen även på fullängdaren.

Engelske trumslagaren James Stewart, som bara ingått i Vader sedan 2014 års Tibi Et Igni, tar vara på utrymmet. Han imponerar med sitt förhållandevis enkla och medryckande trumspel och han nöter mer än gärna på virveln. Musiken bygger inte längre lika mycket på våldsamma blastbeats och fet produktion utan har fått ett större svängrum samtidigt som den är mer direkt.

Snittiden per låt är knappt tre minuter. I skivans längsta spår (Iron Reign, 4:37) dominerar klassiskt tungt heavy metalgung; resultatet låter som ett rimligt samarbete mellan Judas Priset och Obituary. Ansenlig tyngd bjuds det även på i finalnumret Send Me Back To Hell.

Men det är förstås i det snabbfotade materialet som Vader är som bäst och The Empire samlar en rad projektiler med en förbannad men aldrig oartikulerad Piotr Wiwczarek bakom micken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA