x
The Menzingers: After The Party

The Menzingers
After The Party

Mogen Philadelphia-punk för en mogen publik

GAFFA

Download / Epitaph
Utgivning D. 2017.02.03
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det var förstås andra tongångar som gällde när Philadelphia-gänget debuterade för tio år sedan; skränig, högljudd och skev punkrock stod då på agendan och hemtraktens punkikoner, Anti-Flag, fungerade som allra största förebild. På detta femte album är tonen mycket mjukare och anslaget mer sansat. Enligt presstexten har både Regina Spektor och Meat Loaf fungerat som inspiratörer utöver mer förväntade gäng som The Clash vilket resulterat i tretton stycken "bar-room sing-alongs".

Moget är inte alltid ett önskvärt adjektiv, men här är det lika berättigat som positivt. The Menzingers har format ett moget sound med bredd: After The Party blandar och ger och den som välkomnar mixen får lika delar Seattle-skägg, The Clash-punk, Philadelphia-uppror och en och annan genuint själfull melodi. Det är inte unikt, The Gaslight Anthem är inne på samma spår, men det är angenämt och gissningsvis kan det hålla i längden.

Omedelbara favoriter är i alla fall titelspåret och skivans mittpunkt, House On Fire; själva definitionen av en bar-room sing-along!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA