x
Emeli Sandé: Long Live The Angels

Emeli Sandé
Long Live The Angels

Avskalat och himmelskt

GAFFA

Album / Virgin
Utgivning D. 2016.11.11
Recenserad av
Karin Lillbroända

Emeli Sandé har en enorm röst, stor nog att fylla olympiska arenor, men på hennes andra album blir det allra bäst när låtarna är som mest avskalade. Således inleds Long Live The Angels på ett fullkomligt himmelskt sätt, och inte bara för att hon ackompanjeras av en änglalik kör i Selah. På ett alldeles eget och speciellt vis talar hon melodiskt ut verserna och nackhåren ställer sig.

Emeli Sandés stora soul blandas annars här, precis som på debuten, med modern pop och ingen risk för misslyckande finns. Det är snyggt, rent och maffigt. Med en karriär som låtskrivare till andra vet Sandé hur en het poplåt mejslas fram. Det blir perfekt, vilket inte sällan även brukar betyda att det också blir lite tråkigt. Därför är det finast när tempot går ner och endast en diskret matta av instrument lyfter fram rösten. Då är det inget som står i vägen. Hennes upplevelser blir dina.

Hur fantastisk Emeli Sandé än må vara som popstjärna, hur grymma hennes hits än är, så är det hennes förmåga att vara så innerligt nära som slår högst. Vilken ynnest det är ändå, att få lyssna på musik som är så komplett.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA