x
Wildhart: Shine

Wildhart
Shine

Fortsätter i samma lätt spretiga spår – fortsätter att imponera

GAFFA

Album / Gaphals
Utgivning D. 2016.11.11
Recenserad av
Jonathan Eklund

Wildhart är bandet som gör rak radiopop, som gör drömsk ”dagen efter”-pop, som gör pop som får hjärtat att sprängas och som gör pop byggd på känsla, intimitet och lekfullhet. Trion klarar av att vara allt det här – på samma debutalbum – och fortfarande få ihop en helhet. Det är svårt att spreta lagom mycket, att inte bli rädd och sätta tyglar på sitt skapande. Redan på EP:n som kom förra året visade gruppen att de hade känsla för just den här balansgången och fullängdsdebuten Shine går i samma spår.

Har man redan knarkat Wildharts släpp, ja då känner man igen ett par spår – exempelvis den nu drygt två år gamla hitten Stuck In A Second. Men det gör ingenting, för de gamla blandas fint ut med det nya. Och ingenting känns egentligen daterat. Det känns som att det bara väntat på att läggas till rätta, för att gemensamt bilda det lite bångstyriga, men fina, albumet Shine.

Om Wildhart var spännande innan, ja då har göteborgarna tydligt visat att det förtjänar sin plats i någon form av indierampljus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA