x
Ms Henrik: Fake And Copy

Ms Henrik
Fake And Copy

Snyggt påkostad 80-talsflört med överdos av glitter

GAFFA

Album / Birds
Utgivning D. 2016.11.18
Recenserad av
Simon Lundberg

Det låter som hämtat från 1980-talet. Tro mig när jag säger att det är en riktigt magnifik grej. Ms Henrik kliver in med attityd, rött läppstift och synthslingor som får lyssnaren att drömma sig bort på allvar. Vilket kan vara riktigt skönt att göra ibland.

Med det sagt så är debutalbumet också lite splittrat. I ena stunden så vill ljudbilden bara vara en extravagant semester, en lyxig ljudexplosion och påkostad 80-talskostym. I den andra så finns det en önskan om att verkligen sticka ut och att sätta folk på plats med punkattityd.

Nödvändigtvis behöver de två sidorna inte utesluta varandra. Ett problem ligger i att jag önskar att Ms Henrik utvecklar en av sidorna att fullständigt äga den andra. För när det låter så glittrigt som i Like Lovers Do är jag helt med. Likaså när det är lite queerpunk i Banshee

Intressant är också hur speciella låttexterna är med referenser ingen annan tänkt på och som kan flyga över huvudet på den mindre pretentiösa. Lyssna bara på Sharon Tate-referensen i Get The Hate och försök att inte le. Det här är en begåvad artist med förmåga att, precis som den egna önskan, en dag "ta över världen". 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA