x
Two Year Vacation: Science Fiction

Two Year Vacation
Science Fiction

Indiepop som skickar sommaren på rymdsemester

GAFFA

EP / Vårø
Utgivning D. 2016.11.25
Recenserad av
Johan Erkki

Indiepopdiscohybriden Two Year Vacations släpp kan betraktas som vykort. I somras stod Göteborgsbandet som avsändare för EP:n Dresscode: Safari och introducerade karibisk kraut (en semesterromatiserande genre de själva givit upphov till). Det var soliga hälsningar från tropikerna till toner som i sina bästa stunder kunde omvandla kräftbränna, tubsockor i sandaler och beppemössa till en sexig utstyrsel.

Vykort nummer två – EP:n Science Fiction – har undertecknats från en mer fjärran destination. Nu har Two Year Vacation skickat sommaren på semester ut i rymden. Den varmaste årstiden har komprimerats till en kapsel och ligger nu i händerna på fem astronauter som reser i sitt eget sound genom tid och rum. Sandkornen från tidigare beachpartaj på Dresscode: Safari omringar kvintettens nya ferieplanet likt ett halo. 

Men någonstans i kosmos har semestergänget hittat nytt liv i en laser-synth som utgör instrumentpanelen i rymdfärjan. Det är intergalaktisk karibisk kraut som kan få självaste Chewbacca att svänga päls till den kosmiska orkestern. Two Year Vacation visar att de är på väg mot nya upptäcktsmål.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA