x
Deacon Blue: Believers

Deacon Blue
Believers

Pretentioner kan vara beundransvärda i sig

GAFFA

Album / Ear Music
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Emil Viksell

Det verkar fortfarande som att Ricky Ross jagar den där perfekta poplåten. Och det verkar fortfarande som att han gör det med lite för mycket vilja. Det är inte svårt att uppskatta ambitionerna. Pretentioner kan vara beundransvärda i sig. Men resultatet har aldrig blivit vad det kunnat bli för Deacon Blue. Inte nu heller.

Inledande spåret är essensen av den andra vågens brittpop: uppblåst, högfärdigt och svulstigt. En sådan som Paddy McAloon har alltid lyckats få sin sophistipop att låta kultiverad och sofistikerat slick. Ross med vänner får istället sin pop att låta som rena storhetsvansinnet.

Men, det betyder – som vanligt – inte att det saknas kvaliteter. Som den 60-talsdoftande A Boy. Det här bandet tar liksom bara fel vägar gång på gång, det som ofta börjar så bra övergår alltför ofta i feta höjningar där en sänkning eller bibehållen lunk skulle vara på sin plats. Deacon Blue behöver en producent eller dylikt som håller dem i strama tyglar, då skulle den där perfekta poplåten kanske vara inom räckhåll. Och inte bara förbli ett luftslott.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA