x
Deathspell Omega: The Synarchy Of Molten Bones

Deathspell Omega
The Synarchy Of Molten Bones

Ny kula, men äpplet faller inte långt från trädet

GAFFA

Album / Norma Evangelium Diaboli
Utgivning D. 2016.11.08
Recenserad av
Tomas Lundström

The Synarchy Of Molten Bones slog ner som en blixt från klar himmel i november. Men så är också Deathspell Omega ett av de mest inflytelserika black metal-banden från 2000-talet.

Temat på The Synarchy Of Molten Bones är återfödelse och markerar tematiskt något av början på en ny kula. Rent musikaliskt faller äpplet dock inte långt från trädet. Snarare känns soundet igen direkt, och kanske är det därför man inte riktigt golvas av skivan.

Det är tämligen kaotisk black metal, vars nyanser utkristalliseras när man gett skivan några varv. Släktskapet till föregångarna är närmast Fas – Ite, Maledicte, In Ignem Aeternum, vilket väl får anses vara det de flesta också har efterfrågat.

Deathspell Omega är ett synnerligen fascinerande band. På The Synarchy Of Molten Bones är texterna uteslutande på engelska och det ger en tillgänglighet till de lika teologiska som filosofiska spörsmålen.

Och där någonstans finns kärnan till vad som verkligen lockar med Deathspell Omega ­– det är när man läser dem som man verkligen lyssnar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA