x
Marcus & Martinus: Together

Marcus & Martinus
Together

Det finns nog hopp för kidsen ändå

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Simon Lundberg

Jaha. Så det är detta som kidsen lyssnar på. Det är inte konstigt att slås av den tanken när man pratar om den norska stjärntvillingduon Marcus & Martinus. I somras sålde de slut alla biljetter till Globen-spelningen på en dag – och fick sätta in en extrakonsert. De är 14 år gamla och det här är deras andra album. Första på engelska.

Det vore konstigt att inte dra Bieber-referenser här. Pojkarna har knappt nått målbrottet och med ljus stämma låter det väldigt likt kanadensens första album. Produktionen är typisk radiopop med lite elektronisk R&B-känsla med light dubstep.

Det första som måste nämnas är att det verkligen inte är dåligt. Produktionen är på topp och stundtals är det bra. Purpose-bra om ni kan era Bieber-referenser. Särskilt i stilrena balladen Hearbeat vars gitarrslingor nästan måste vara stulna från just det albumet. 

Tyvärr blir det lite barndisco och Lilla Melodifestivalen för det mesta som i singeln Light It Up. Det här är tyvärr för mycket av ett dussinalbum som tonårsidoler gör varje år. Men det finns nog hopp för kidsen ändå. Ge dem några år bara.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA