x
Terror Jr: Bop City

Terror Jr
Bop City

Det här är 2016

GAFFA

EP / EFFESS
Utgivning D. 2016.10.21
Recenserad av
Simon Lundberg

Helt plötsligt dök den amerikanska trion Terror Jr upp med snyggt repetitiva 3 Strikes i en längre reklamfilm för Kylie Jenners läppstift. Om du inte är bekant med henne så kommer den här recensionen inte att låta särskilt vettig. På deras debut fångas just essensen av 2016 års trender. Vi fokuserar inte på det jobbiga nu.

Bandet är hemligt och många teorier kretsar kring att det skulle vara Jenner som är sångerska. Om det är sant spelar mindre roll. Texterna kretsar kring hur det är att vara en outsider och att skita i precis alla andra. Samtidigt är det här coola underdogs. För alla populära kids. Som ett ytligt djup.

Det är välpolerad elektonisk pop som leker med autotune och röster som går i repetition och eko på ett nästan plågsamt vackert sätt. Låtar som Truth och Come First sticker ut lite med sexig R&B som viktiga element. Albumet går annars i mörk moll med knäppa emojiliknande ljudskapeler. Lyssna bara på Sugar.

Det jag älskar med Terror Jr är deras lättsamma och minimala inriktning som perfekt går hand i hand med det som är Instagram-modeller och reality-TV. Det här är 2016. Just nu älskar jag albumet. Nästa år kanske jag hatar det. Fast Super Powers kommer nog alltid finnas med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA