x
Weyes Blood: Front Row Seat To Earth

Weyes Blood
Front Row Seat To Earth

Övertoner av komplex kärlek – undertoner av omvärldens politiska strömningar

GAFFA

Album / Mexican Summer
Utgivning D. 2016.11.30
Recenserad av
Tommy Juto

En vän introducerade mig för ett par år sedan för Natalie Merings musik och jag ska inte ljuga, jag var relativt svårflörtad. Då. Tyckte att ambitionerna var högre än resultaten. Lovade mer än hon kunde hålla. Så här i efterhand ter sig min förhållning obegriplig. Vad var det jag inte fastnade för? De yvigt tilldragande instrumenteringarna? Hennes fängslande sångstil? Ja, vad?

Allvaret präglar Front Row ... med övertoner av komplex kärlek och undertoner av omvärldens politiska strömningar. Rösten och dess utforskande av harmonier står ohotad i centrum, omgiven av varierande sättning. Ibland strängar, ibland klaviatur, ibland stråkar, ibland fullt band. Allra, allra starkast blir det när hon skippar allt annat, låter koralarrangemangen stjäla hela utrymmet och transformera allt till ett himmelrike, som i Can’t Go Home. Det är i de stunderna jag inte längre är rädd för att dö.

Med Front Row Seat To Earth sätter Mering mig på plats och det ordentligt. Jag får på tafsen. Låt efter låt där hon grabbar tag i kragen och stirrar mig djupt in i ögonen som för att säga ”hur kunde du ens tvivla?”. Nå, jag gör aldrig om det. Jag lovar. Hör du det?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA