x
Avenged Sevenfold: The Stage

Avenged Sevenfold
The Stage

Samma bekanta känsla

GAFFA

Album / Capitol
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Sebastian Lindström

Avenged Sevenfolds förhållande till musiken har haft tre faser. Det var de små, dimmiga tonårsromanserna i form av deras tre första album. Det var upptäckandet av den sanna kärleken, som sedan togs ifrån dem med det självbetitlade albumet från 2007. Och nu är vi uppe i fas tre, som har pågått ända sedan dess: då man nöjer sig med det första man finner utanför dörren, eftersom det är bekvämt. Och inte minst bekant.

Bandet valde att släppa deras nya album The Stage utan någon förvarning, eftersom de inte ville att albumets mystik skulle förstöras. Men då kan man undra vilken mystik de menar. Visst, de vågar sig ut i mer psykedeliska svängar med obekanta ackordföljder, längre låtar och ett telefonsamtal om existens med Neil deGrasse Tyson, men samma känsla uppstår som när man lyssnar på albumets två föregångare. Samma bekanta känsla.

Ibland vågar de hetta upp saker, som med flamencogitarren i slutet av titelspåret, och blåsarna i Sunny Dispostion, men klimax nås inte. The Stage är inte ett dåligt album av Avenged Sevenfold, det är bara ett bekant album av Avenged Sevenfold.

Nu kommer jag att lyssna på A Little Piece Of Heaven istället.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA