x
Common: Black America Again

Common
Black America Again

En trygg och ljuvlig upplevelse

GAFFA

Album / Def Jam
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Karin Lillbroända

Veteranen från Chicago håller tempot högt. Black America Again är Commons tredje album på den här sidan 2010, och det är sannerligen en härlig Common-period vi lever vi.

Multimusikanten Karriem Riggins står bakom varje låt på plattan och levererar harmoni. Att jobba nästintill uteslutande med en producent är en av Commons starka sidor. Albumformatet gynnas sannerligen av det. Det här är en dynamisk och homogen skiva man gärna spelar från början till slut. Gästinhoppen är många och ofta alldeles ljuvliga. LA-baserade sångerskan PJ kramar om hjärtat i fantastiska Unfamiliar.

Common, känd för att då och då sticka iväg på äventyr i eklektiska musiklandskap, är tillbaka i hiphoppens trygga famn. Vi ska inte göra några jämförelser med Commons monumentala mästerverk från karriärens början. Det vore oklokt. Däremot kan vi snällt konstatera att Black America Again är ännu ett kapitel i den jammiga, inspirerande och verkliga musiken som Common, mer än något annat, har gjort till sitt alldeles egna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA