x
Bruno Mars: 24K Magic

Bruno Mars
24K Magic

Tonsatt mjukporr

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2016.11.18
Recenserad av
Sebastian Lindström

2012 var Bruno Mars en av de smartaste spelarna i popeliten. Planen löd: släpp debuten full med klyschor, dra in pengarna och fansen och kom sedan tillbaka med den musiken du på riktigt vill göra. Det gjorde han, och Unorthodox Jukebox togs emot med öppna armar, och standarden på musiken hade höjts till skyarna. Då kunde man tro att Bruno skulle fortsätta i samma riktning, men icke.

Artisten beskriver sitt nya 24K Magic som en fest, men det verkar bara vara han och hans vänner som verkligen vill vara på den. Varenda låt är ett försök att återskapa den där lekfullheten som gjorde Uptown Funk till en så stor succé, men utan Mark Ronson blir det endast låtar som är perfekta för att tonsätta mjukporr-filmer. Och orden följer snällt efter musikens stämma, med texter som skulle kunna vara namnen på de tidigare nämnda filmerna. “Sex by the fire at night, silk sheets and diamonds all white" från That’s What I Like, “so many pretty girls around me and they waking up the rocket" från titelspåret och “let's just kiss 'til we're naked, baby” från Versace On The Floor. Vardagspoesi eller kiosklitteratur?

24K Magic är ett slöseri på en av de bästa rösterna i popvärlden just nu. Vad hände med talangen som skrev When I Was Your Man?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA