x
Crystal Fighters: Everything Is My Family

Crystal Fighters
Everything Is My Family

Tragiskt tråkig folkhouse mellan E-Type och Manu Chao

GAFFA

Album / Pias
Utgivning D. 2016.10.21
Recenserad av
Emil Viksell

Det är inte svårt att förstå vad Crystal Fighters är ute efter med sin musik. De vill omfamna allt och alla med något slags hemmasnickrat kosmiskt kärleksbudskap. Det ska vara som att springa runt i ett drogrus och bara älska; krama ett träd, gnida sig mot en bro, svälja en blomma. Freaka ur, helt enkelt.

Det räcker att man gjort en backpackervända till Thailand, eller bara tagit sig utanför dörren, för att man ska förstå att hela grejen är en potemkinkuliss för att dölja: inget. Där bakom finns bara tomhet.

Men låt så vara då, att ha kul bara för det kuligas skull kan (!) ha ett värde i sig. Trist då bara att det inte alls är kul den här gången. De hookar som funkade medryckande och den eufori som ändå gav dem en viss charmighet är helt borta. Kvar är bara folkhouse från en smärtsamt sorglig plats där E-Type möter Manu Chao.

”Everything Is My Family” heter plattan. Jag hör vad ni säger, men jag måste tyvärr avsvära mig allt eventuellt släktskap till er och det ni håller på med. Hade ni inte varit så harmlösa hade ni varit otäcka.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA