x
Lambchop: FLOTUS

Lambchop
FLOTUS

Hypnotiskt malande och Bon Iver-lik countrysoul

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2016.11.03
Recenserad av
Emil Viksell

Detta är en lika märklig som fantastisk skiva. Titeln FLOTUS är en förkortning och ska utläsas For Love Often Turns Us Still. Och premissen var att den ständige frontmannen och låtskrivaren Kurt Wagner skulle skapa en skiva som hans fru skulle digga.

Resultatet är ett album som knyter ihop traditionell Lambchop-countrysoul med Wagners elektroniska sidoprojekt Hecta. Och ett sound som bär påtagliga spår av modern R&B och hiphop. Tankarna går givetvis till Bon Ivers senaste, 22, A Million.

Det låter måhända fruktansvärt, så här förklarat. Ungefär som att det skulle låta som när en förälder ”rappar”, för att visa att hen är nere med kidsen. Men Wagner med vänner behärskar faktiskt denna chica folktronica betydligt bättre än Justin Vernon och company.

Wagner silar sitt mummel genom vocoder och auto-tune. Ibland låter hans röst som fotograferingens dubbelexponering ser ut. Hypnotiskt malande flyter de minimalistiska men lagertäta bitarna – ofta också länge. Vyssar in lyssnaren i en vadderad värld av innerlig, öm och unikt framåtblickande "americana".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA