x
Rent ut sagt hemskt

Trad.Attack!, Trad.Attack!, Trans Musicales, Rennes

Rent ut sagt hemskt

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Ibland kan man känna det innan, det finns i luften, det kommer inte att funka. Man bestämmer sig för att inte döma band på förhand utan ge alla en chans. Ha ett öppet sinne. Men när en roadie bär ut en tvärflöjt innan spelningen är det verkligen svårt att hålla entusiasmen uppe.

Tyvärr lever Trad.Attack! från Estland upp till farhågorna. Det är rent ut sagt hemskt. Trion spelar en upprockad version av Estnisk folkmusik med grunden i trummor och en tolvsträngad gitarr medan sångerskan växlar mellan säckpipa, tvärflöjt, mungiga med mera. Till det jojkar man och till med rappar lite och ja, det är precis så illa som det låter.

Men visst får de till ett sväng emellanåt, speciellt mellan trummorna och den tolvsträngade akustiska gitarren blir det ett attraktivt driv. Det hjälper dock inte då huvuddelen av melodin spelas av en mungiga. Det blir bara fel och helt odynamiskt. Och framför allt lyckas inte bandet använda sina instrument till att skapa något intressant. Säckpipan används till att spela en melodi med istället för att använda dess styrka. Och när man använder en mungiga till att spela en melodi i en ”rocklåt” blir det extremt enahanda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA