x
Ruskigt bra och hypnotiskt från Kina

Stolen, Stolen, Trans Musicales, Rennes

Ruskigt bra och hypnotiskt från Kina

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Man förväntar sig inte att bli helt överkörd av att band från Kina som i programmet beskrivs som Manchesterinfluerade. Man tänker säckiga byxor och lite smileystickers, handklapp och kanske lite väl mycket New Order eller nåt. Vad man inte förväntar sig är en suggestiv, mörk och extremt bastung kraut med moderna influenser blandat med en hälsosam dos Joy Division.

Det är trummor, Rickenbacker-bas, gitarr, sång och tre synthar och en blandning av Silverbullit, Neu, The Field och Factory Records. Bandet satsar verkligen på rytmen med en basist och trummis som lägger en tung matta som resten av bandet kan bygga på och bandet drar verkligen ut på låtarna och låter beatet ta ut dem på en resa. Första låten klockar in på 15 minuter och är helt underbar. Ni vet den där sista biten i vissa bands låtar som är bättre än själva låten? Stolen tar den biten och drar ut på den tills det dunkat ur den allt som finns. Det är otroligt hypnotiskt och väldigt, väldigt bra.

Till det en filmskärm med passande små loopade filmsnuttar, mycket bakljus, strobe och en inlevelsefull sångare. Det är faktiskt det bästa jag har sett på mycket länge.

Fast får man verkligen spela en Rickenbacker-bas med fingrarna? Finns det inte lagar mot det?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA