x
För mycket teater, för lite låtar

HMLTD, HMLTD, Trans Musicales, Rennes

För mycket teater, för lite låtar

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Är man influerad av PIL känns det inte helt rätt med ett Limited i namnet och att de liksom Public Image förkortade sitt namn från Happy Meal Ltd till HMLTD är väl också lite väl mycket? Men detta engelska glamrock/postpunk/new wave-band har problem så det räcker ändå.

Sången har lite svårt att hitta tonerna medan gitarrerna hade mått bra av att stämmas. På nåt sätt funkar det dock när allt blandas samman till den röra som detta band presenterar på scenen.

Bandet ser ut som Kent hade gjort om de tagit samma droger som Fat White Family, det vill säga en blandning mellan Noice, Duran Duran och Adam Ant. Och när det funkar låter musiken någonstans i närheten av Indochine, PIL och Gun Club och man vill gilla det mer än man gör, för det saknas fortfarande låtar även om viljan och intensiteten finns där. Och där Fat White Family nästan känns för äkta med känslor som skaver på utsidan av skinnen så känns HMLTD alltför utstuderat och påklistrat.

Det är disco, new wave och postpunk som aldrig brinner och inte känns äkta, det är alldeles för mycket teater och för lite låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA