x
Ung mathrock som imponerar

Lysistrata, Lysistrata, Trans Musicales, Rennes

Ung mathrock som imponerar

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Det är inte ofta man hör ett ungt, nytt band som är så här tajta och genomarbetade. Lysistrata måste vara ett band som repar ofta, allting sitter perfekt och det finns inte en ton som inte är fullt avvägd och genomtänkt.

Franska Lysistrata är en trio som spelar en egen form av indie mathrock, det är stenhårt, komplicerat och förbannat bra. De närmaste influenserna ligger nog hos tidiga 65DaysOfStatic. De kliver in på scenen i motljus med Elvis Costello-brillor, tajta t-shirts och slyngeljeans, både gitarr och bas sitter fast i armhålan och när bandet drar igång så är det ingen tvekan utan full fart rakt fram. Bandet bygger upp fantastiska crescendon som de sen river ner. Trummisen är enorm och är den som verkligen driver musiken framåt. Det är mestadels instrumentalt men när det är sång så skriker alla tre samtidigt vilket är väldigt effektivt och kryddar den perfekta musiken med lite kaosartad punkkänsla.

Tyvärr är de utlovade dubinfluenserna helt borta och man inte låta bli att känna att det hade kunnat tagit musiken det där extra steget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA