x
Gotthard: Silver

Gotthard
Silver

Förtjänar inte längre sitt namn

GAFFA

Album / G Records
Utgivning D. 2017.01.13
Recenserad av
Mårten Cederberg

Här är bandet som efter 25 års tjänst inte förtjänar sitt eget bandnamn längre. Vem hade kunnat tro det för lite mer än sex år sedan när gruppens frontman och sångare Steve Lee dog i en tragisk motorcykel-olycka i USA.

Betydelsen av Steve i schweiziska Gotthard cementeras som livsuppehållande i 2017 års första ordentliga magplask. Ersättaren sedan dess, sångaren Nic Maeder, kan inte jämföras och tillsammans med en provocerande oförmåga att skriva intressanta och minnesvärda låtar gör håligheterna i denna schweizerost enorma. Sävligt, trött, mossigt och häpnadsväckande tråkigt är superlativen när de firar silverjubileum och den anonyma singeln Stay With Me är det bästa som erbjuds av tretton spår. Tyvärr är silvret i den lägsta divisionen och något guld kommer inte vara möjligt i någon tabell med en sån här medelmåttig prestation.

Den vitala glöden, glädjen och utstrålningen försvann den femte oktober 2010 på en vägren i Nevada och den bristande självinsikten hos bandet som inte insett detta än gör ont, det här borde vara bandets sista dödsryckning, för allas bästa.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL/CD HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA