x
Matilda Lundberg: Fear

Matilda Lundberg
Fear

Det ryms inte ett uns osäkerhet

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.12.07
Recenserad av
Jesper Robild

Trots sin ringa ålder är Matilda långt ifrån orutinerad. Hon har hunnit gå på auditions till Idol både 2015 och 2016, och hon har tagit sig längre var gång. Kommit tvåa i Svensktoppen Nästa, varit inblandad i en rad andra musiktävlingar och utgjort en del av ett tributeband till Ace Of Base. Fear är hennes andra singel beroende på lite hur en räknar, och den är minst sagt imponerande.

Bortsett från att musik och produktion är klanderfria och helt rätt i tiden får inte hjärnan ihop hur det kan vara en 17-åring från den småländska byn Rydaholm som sjunger. Här har vi alltså en tjej född väldigt nära 2000-talet som har bättre engelskt uttal än valfri, dubbelt så gammal melodifestivaldeltagare. Jämfört med hennes förra singel har rösten redan hunnit utvecklas och det ryms inte ett uns osäkerhet.

Testa att spela upp Fear för några bekanta och se om de går på att det är Zara Larssons nya singel. Jag hade gjort det. Lyckas Matilda trycka på rätt knappar och släpper några fler lika bra hits kommer karriären snart explodera för henne.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA