x
Arcade Velocity: November Drive

Arcade Velocity
November Drive

Mörk, revitaliserad synthpop

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.12.07
Recenserad av
Jesper Robild

Redan 2004 startade Albin Ström detta projekt, då starkt influerad av Nine Inch Nails och Daft Punk. Tio år senare slog han sig samman med sångaren Frej Stansvik, och idag sträcker sig Arcade Velocitys referensramar mellan house, techno, electronica och progressiv rock. Just November Drive har en atmosfärisk och mörk sida, samtidigt som den med bestämda bastrummor tar för sig rejält.

Låten i stort luktar massor av synth. Även om Frejs röst är lite för drömsk och lättviktig finns det ett mörker även där som för tankarna till Depeche Mode, eller varför inte Pet Shop Boys en regnig dag. Den tydliga och höga pulsen skapar en sån där typisk storstadskänsla. Det här är musik för att illustrera tunnelbanor, infartsrondeller eller varför inte som på omslaget – en tiltad vägtunnel upplyst av iskallt lysrörsljus.

Albin och Frej ska ha ovationer för att de håller synthpoppen vid liv samtidigt som de revitaliserar den med sina egna ingredienser. För visst vill en idag gärna ha lite saftigare bas än vad som fanns att tillgå på 80-talet?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA