x
Glenn Udéhn: Innan Det Är För Sent

Glenn Udéhn
Innan Det Är För Sent

Lätta att lyssna på, lättare att tycka om

GAFFA

EP / Sony
Utgivning D. 2016.12.16
Recenserad av
Daniel Horn

Det har gått två år sedan Glenn Udéhn släppte sitt debutalbum Lilla London Brinner och blev då en i raden av alla ”Glenns” som gör många stolta över att vara göteborgare. Med lättsamma gitarrslingor som varvas med melankoliska textrader om kärlek på genomresa i staden med stort G. Ja, då var förälskelsen till skivan, och till Glenn, ett faktum. 805 dagar efter debuten är tiden här för den nya EP:n Innan Det Är För Sent.
 
Första spåret, Pulsen, sätter en tydlig ram för vad man kan förvänta sig. De trogna gitarrerna, som har fått så mycket plats tidigare, tar nu ta ett steg tillbaka och släpper fram både bas och trummor. Samtidigt har de sorgsna texterna smittat av sig på instrumenten som nu känns mer närvarande. EP:ns titelspår tar vid och en kan pusta ut och känna att Glenn inte har övergett något. Tempot ökar och de glada gitarriffen har hittat hem igen, EP:ns höjdpunkt är uppnådd.
 
Början På Slutet är ett bra val att släppa som singel. Den tydliggör styrkorna i Glenns musik. Lätta att lyssna på, lättare att tycka om.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA