x
Wrstlng: Hoarse Bear

Wrstlng
Hoarse Bear

Sverige behöver mer av den här indierocken

GAFFA

EP / Bakery Allstars
Utgivning D. 2016.12.07
Recenserad av
Simon Lundberg

Det går alltid att lita på göteborgare när det kommer till gott hantverk. Precis det bjuds vi på när det kommer till debut-EP:n tillhörande indie-kvartetten Wrstlng. Stabila gitarrslingor, läcker göteborgsk produktion och melodier som glider som sammet genom öronen.

Stundtals bombastiskt och storslaget, stundtals ömt och smärtande. Alltid med en sällsynt känsla för melodier och klara referenser till svenska 90-talsindiens glansdagar i form av Popsicle och The Wannadies. Någon som nämnde shoegaze också? Lyssna bara på den gråtande gitarren i 2003. Amen.

Tre år efter att bandet bildats bjuds vi här på inspelat, unikt material. Eller så unikt det går när det är så välpolerat att det ibland är svårt att komma bandet in på skinnet. Någonstans i inspirationen går bandet lite vilse.

En extra applåd emellertid för låten Meds som verkligen borde ha släppts för 25 år sedan. Även den lite mörkare och modernare No Shit, Sherlock! ger i alla fall mig rysningar av välbehag. 

Därför borde vi vara extremt taggade på fullängdaren som släpps i sommar. För det här bandet har klar potential och Sverige behöver mer 90-talsinspirerad indierock.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA