x
 Johanan: Village On The Hilltop

Johanan
Village On The Hilltop

Johanans moderna musikporträtt

GAFFA

Album / Enmusa Music
Utgivning D. 2016.11.03
Recenserad av
André Spång

Inför släppet av Johanans debutalbum förklarade frontmannen Johan Stattin att bandet inte längre försatte musiken i genrer, R&B och indie skulle blandas i samma form. Visionen var att musiken skulle vara gränsöverskridande med influenser från olika håll. Det ter sig vara en av de stora klyschorna band uttalar inför ett skivsläpp, kanske för att det låter så virtuost och nytänkande. Att inte tänka i genrer har stundtals blivit musikers räddning, ett kreativt skyddsnät när inspirationen går på tomgång, utan att någon vågar ropa ut det faktum att kejsaren är naken.

Genom att skickligt blanda färger från musikens alla håll har Johanan målat ett modernt musikporträtt utan att för den sakens skull tagit för stora penseldrag eller på måfå fyllt duken med färg. Go On Master börjar med spröd sång och gitarrplock när psykedeliska små stråk skär i ljudbilden och skapar något nytt, något spännande. Det är väldigt talande för Village On The Top; de små överraskande elementen som till en början stör men sedan hittar sin plats och förstärker låt efter låt.

Johanans nästa drag är nu av stor vikt. Med tanke på bandets musikaliska begåvning får de akta sig för att vandra för långt in i den musikaliska djungeln, för risken finns att de går vilse och då är det bara en tidsfråga innan kejsaren utpekas som naken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA