x
Dropkick Murphys: 11 Short Stories Of Pain & Glory

Dropkick Murphys
11 Short Stories Of Pain & Glory

Celticpunkens svar på O'Learys

GAFFA

Album / Born & Bred Records
Utgivning D. 2017.01.06
Recenserad av
Pontus Bark

Arvet kommer från The Pogues och oi-punkscenen. Texterna är, då inte helt oväntat, alkohol- och arbetarklassromantiska. Själva kommer de från Boston, Dropkick Murphys. Och nu är de åter med sitt nionde studioalbum: 11 Short Stories Of Pain & Glory.

Sammantagen bedömning då? Oerhört väntat. Det är celticpunk formulär 1A, varken mer eller mindre. Och det är väl helt okej! Men det är, sannerligen, vad det är. När Shane MacGowan och The Pogues bröt mark som folkpunkare var det just punken i kombination med den vackraste av poesi som gjorde det hela så sanslöst begåvat. Diskrepansen mellan det hårda, alkoholstinna – och det vackert sensuella. Hos Dropkick Murphys svänger pendeln denna gång över, och då blir det istället pubertal oi-punk-pastisch. Och i denna genre har både Dropkick Murphys och andra band varit bättre.

Det är ungefär som att gå in på en pub som "irländsk profil", beställa några Guinness, och efter ett tag inse att the real deal finns någon annanstans. Det är mysigt och funkar bra för ett besök emellanåt, det är celticpunkens motsvarighet på O'Learys.

KÖP ALBUMET PÅ CD/VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA