x
Strand of Oaks: Hard Love

Strand of Oaks
Hard Love

Om tiden som aldrig kommer tillbaka

GAFFA

Album / Dead Oceans
Utgivning D. 2017.02.17
Recenserad av
Jonatan Södergren

Det brukar sägas att lukten är det sinne som väcker starkast associationer till ens förflutna, men 35-årige Timothy Showalter (aka Strand Of Oaks) tycks snarare ha en speciell relation till låtarna från sin uppväxt. På J Mascis-gästade Goshen '97, från senaste albumet Heal, var det ”singing Pumpkins in the mirror"; två låtar in på nya Hard Love sjunger han om att åldras, tiden han vet att han aldrig kommer få tillbaka men nostalgiskt kan återuppleva när han hör låten spelas högt på radion.

Kanske är det vanskligt att upprepa en likartad tematik, men den självbekännande, nostalgiska känslan över 90-talsdoftande alternativrock klär honom.

Det som över de tre första albumen började som en relativt avskalad americana vecklades just på Dead Oceans-debuten ut till att sträcka sig över ett bredare musikaliskt spektrum; ösigare gitarrer och skarpare texter bidrog till vad som tycks varit en nytändning, för på Hard Love fortsätter Showalter att utforska nya delar av sitt sound. Samtidigt hade flera låtar lika gärna kunnat vara med på Heal, så denna gång kanske det inte rör sig lika mycket om en nytändning som en vidareutveckling av Strand Of Oaks upplaga 2.0.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA