x
Horisont: About Time

Horisont
About Time

En njutningsfullt späckad 70-talsbonanza

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2017.02.03
Recenserad av
Anders Fridh

Horisont ligger inte på sofflocket. Nya skivan är bandets femte på åtta år, och den fjärde sen 2012. Produktiviteten går lyckligtvis hand i hand med en lekfull kreativitet; för varje skiva har gruppens jordiga 70-talsrock växt sig allt frodigare. På About Time blandas äldre referenser som UFO och Thin Lizzy med Kebnekajse, slingrig progrock och AOR. Skivan utvecklas till en härlig djupdykning i vinylbacken.

Väderkvarnsgitarrerna hörs fortfarande i Without Warning, men de är numera ett element i mängden. Horisont är mer dramatiskt högstämt än någonsin, vilket matchar Axel Söderbergs gälla sångröst väl. Taktbyten, plockande gitarrer, falsett och svepande synthar gör att bandet stundtals låter som ett göteborgskt ELO.

Enda invändningen? Rocktåget passerar för fort förbi. Som Point Of No Return. Det är en komplex, fängslande låt – som slutar abrupt efter knappt fyra minuter. Att ge de psykedeliska fragmenten mer speltid borde vara nästa naturliga steg. I övrigt är About Time en väl avvägd och njutningsfullt späckad 70-talsbonanza.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA