x
Panda Da Panda : Den Yttre Rymden ...

Panda Da Panda
Den Yttre Rymden ...

Avkall på smuts äventyrar fuldansen

GAFFA

Album / Svenska Inspelningar
Utgivning D. 2016.12.30
Recenserad av
André Spång

Panda Da Pandas tidigare produktioner är som gjorda för ett prestigelöst dansgolv där alla är välkomna. Thibo Girardon, mannen bakom Panda Da Panda, ger grönt ljus till att slänga runt kroppen i takt till skeva beats och hans karakteristiska, stundtals helt obegripliga, skånska. Det är så kravlöst, så dansant att man kan ställa sig frågan: ”Vad kom först, fuldans eller Panda Da Panda?”

Därför är inte Thibo Girardons tilltagande yrkesskicklighet helt okomplicerad. För på förra skivan och nu i synnerhet på Den Yttre Rymden ... sjunger han renare och tonsäkrare än någonsin. Han har lyckats finslipa sin begåvning och presenterar ett tyngre, fylligare sound som gifter sig med de skarpa texterna och den nyfunna introverta dimensionen.

Och kanske är det oundvikligt, ju mer skolad Panda Da Panda blir desto svårare är det att återskapa den svajiga, oberäkneliga och tilltalande stilen som i början av hans karriär var så spännande. Panda Da Panda måste tillbaka till den skånska myllan och smutsa ner både sin musik och sig själv, först då kan fuldansen fortgå.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA