x
Joshua Radin: The Fall

Joshua Radin
The Fall

Framkallar glädje och hanterbart svårmod

GAFFA

Album / Caroline
Utgivning D. 2017.01.27
Recenserad av
Emma Renvall

Joshua Radin talar gärna till den delen av magen som vaknar även när man lyssnar på Born To Run och Where The Streets Have No Name. Han tycks mer eller mindre medvetet sträva mot att tillhöra det släkte av män som vet precis vilka strängar de ska slå på för att väcka vemod och hopp hos lyssnaren.  

Precis som nästan alla Radins låtar innehåller spåren på The Fall vackra melodier och finurliga texter. Men asch, det saknas ändå något! För trots allt Radin gör rätt (och det är en hel del) så har han inte förnyat sin musik tillräckligt mycket. Det är samma Joshua Radin som stillsamt pockar på uppmärksamhet. Och det är förvisso väldigt stämningsfullt men det blir också en aning … tråkigt.  

Är då detta i slutändan ett stort problem? Joshua Radin må ha fastnat i genre och utförande, men få gör det lika skickligt som han. Trots att det å ena sidan finns något bekant över i princip varje spår, framkallar han fortfarande behagfulla känslor av hopp, glädje och hanterbart svårmod. Joshua Radins The Fall är redan efter bara en lyssning en kär gammal vän att luta sig mot i väntan på bättre tider. Och trots att det kunde ha varit mer spännande, kunde det i ärlighetens namn också ha varit betydligt sämre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA