x
Peter Morén: 40

Peter Morén
40

Dalasonen placerar sig själv i både nya och nygamla kontexter

GAFFA

Album / Ingrid
Utgivning D. 2017.01.20
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

Peter Moréns båda tidigare soloalbum på svenska har varit välkomna avbrott från Peter Bjorn And Johns ofta lite väl polerade ljudbild. Så även 40, som kontrasterar mot trions senaste förvisso gediget framsnickrade men något opersonliga Breakin’ Point. Morén fortsätter att få sina soloalbum att låta som lustfyllda experimentverkstäder för idéer som kanske inte får samma utrymme i huvudbandets FM-pop.

Utöver soulpoppen som alltid har funnits närvarande på tidigare svenska släpp visar Morén upp nya sidor av sig själv med både programmerade trummor och disco som visar på ett stort ABBA-eskt arv – ett arv som tidigare främst framträtt i Peter Bjorn And Johns verk.

Bland de numer lätt igenkännliga Morénska melodierna finns även covers, varav ett – kanske oväntat – Robert Broberg-medley. I skenet av det placerar sig Morén i en ny, men i efterhand självklar, tradition. Albumets bästa spår, Moréns egna Inte Synd Om Mig, hade lika väl kunnat framföras av Broberg under de perioder då hans skämtreglage inte var uppdragna till max. Det är ett i alla avseenden gott betyg.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA