x
Erik Hassle: Innocence Lost

Erik Hassle
Innocence Lost

En kavalkad av hjärtekross

GAFFA

Album / TEN Music Group
Utgivning D. 2017.01.27
Recenserad av
Josefi Jönsson

”Det är någonting motsägelsefullt härligt i det där euforiska men samtidigt destruktiva”, sa Erik Hassle i en intervju när han precis hade släppt No Words. Och eufori blandat med destruktivitet är definitivt det som beskriver Innocence Lost bäst.

Det som förut var är borta. Här finns inga tårdrypande ballader. Bara bleka blinkningar till det förflutna. Vemodet finns kvar – men numera är det ett sådant som istället platsar på dansgolvet. Det lånas friskt kostym av flera välkända musiker. I ljudbilden hittas spår av Panda Da Panda, oh oh oh-partier som gjorda för en Mellodänga av Anton Ewald, flörtar med Taylor Swifts Blank Space och ett Disclosure som optimerats för att spelas i klädbutiker.

Ackompanjerad av tunga elektroniska slingor, samplingar och synthar guidas lyssnaren genom en djungel av trasiga relationer. På resor genom spirande förälskelser fram till den gemensamma slutdestinationen: ett överjävligt heartbreak.

De tolv spåren blir som att lägga ett pussel. Till en början vaggas man in i en slags hypnos – men sakteligen försvinner fascinationen. Hassle har lagt bitarna på detta pusslet i flera år. Kanterna ligger på plats och den bild han sett på kartongen börjar ta form. Men det fattas fortfarande för många bitar för att egentligen kunna ramas in.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA