x
Dirty Projectors: Dirty Projectors

Dirty Projectors
Dirty Projectors

Sorgkantat men eklektiskt uppbrottsalbum

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2016.02.24
Recenserad av
Björn Schagerström

Dave Longstreth har aldrig varit så öppen att läsa som på nya Dirty Projectors-albumet. Från att de inledande kyrkklockornas klanger upplöses till refrängen om hur en kärlek uppgår i en dödsspiral. Han besjunger hela förloppet i långa Up In Hudson: första gången han såg Amber Coffman på scen till att hon blev en del av bandet och hur de så småningom blev ett par, skapandet av deras mest kända låt Stillness Is The Move där Coffman sjunger fantastisk lead och hur förhållandet till slut faller sönder.

Kort sagt är den här skivan Longstreths blå album. Men trots att melankolin är den grundläggande känslan här är uttrycket minst lika mångfasetterat som allt som tidigare Dirty Projectors-stämplats. Influenserna från experimentell hiphop och R&B är tydliga, Longstreth har för övrigt varit med och producerat Solanges A Seat At The Table och även jobbat med Kanye West så det går förstås two ways.

Albumet är vackert, sargat och energiskt bejakande på samma gång. Det finns inte en chans att förutse vad som kommer bli det nästa steget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA