x
Adna: Closure

Adna
Closure

En megafon av melankoli

GAFFA

Album / Despotz
Utgivning D. 2017.03.17
Recenserad av
Simon Lundberg

Vissa artister har bara den där yttersta förmågan att fånga lyssnaren. Som i trans sitter man där och lyssnar, känner, funderar och bara är. Adna är precis en sådan artist.

Göteborgaren som senare bosatte sig i Berlin släpper sitt tredje album Closure och hon håller sig fast i ungefär samma musikaliska värld som tidigare. Det är både dramatiskt och svalt, både blygt och vågat – och framför allt innerligt.

I samma värld kan man stöta på band som tidiga The xx och möjligtvis Daughter. Men att jämföra Adna med andra vore orättvist för där vilar ett eget sound tryggt. När albumet kommit halvvägs så tror man inte att hon kan framkalla känslor och så BAM – ännu mer känsla. 

Framför allt ligger fokus på svala ljudslingor, kraftiga bastrummor som bankar rakt in i hjärtat och en röst som nästan viskar de mörka och sorgsna texterna så innerligt att det förvandlas till en megafon av melankoli. När sista låten Someones spelas så vet jag inte om jag orkar mer känslor. För Adna gör mig blödig – och jag vill ha ännu mer Closure.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA