x
The Brian Jonestown Massacre: Don't Get Lost

The Brian Jonestown Massacre
Don't Get Lost

På kända vatten

GAFFA

Album / Cargo Records
Utgivning D. 2017.02.24
Recenserad av
Sebastian Lindström

En basgång som aldrig tar slut. En röst som dyker längst ner i ett grönt psykedeliskt hav. En gitarr som svävar över ytan, dränkt i ett dimmigt eko.

Allt är alltså som normalt. Anton Newcombes 16:e album med The Brian Jonestown Massacre, Don’t Get Lost, vågar inte sig allt långt ifrån de territorier som bandet har utforskat tidigare. Han kanske tycker att man inte ska förstöra ett vinnande koncept. Men borde han börja överväga det?

För det är svårt att urskilja de flesta låtarna mellan vågorna. Visst, lite saxofoner och nya synthljud hoppar in här och där, och på Acid 2 Me Is No Worse Than War tar bandet en avstickare till en elektronisk värld. Men det räcker inte.

Först när Newcombes gamla vapendragare Tess Parks och Tim Burgess från The Charlatans kommer in når bandet okända vatten som man vill se mer utforskade. Newcombe är helt klart ledstjärnan, men här klarar han sig inte ensam. Speciellt Tess Parks räddar skeppet. Dropping Bombs On The Sun, en av de låtarna hon sjunger på, är ögonblicket då The Brian Jonestown Massacre når ända upp till ytan.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA