x
Sean Rowe: New Lore

Sean Rowe
New Lore

En mjukare sida av den amerikanske barytonen

GAFFA

Download / Anti
Utgivning D. 2017.04.07
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det är en mycket sprödare ton som möter lyssnaren på New Lore jämfört med exempelvis The Salesman And The Shark, plattan från 2012 vars organiska ljudbild och dynamiska omfång fortfarande känns lite smutsig och rå. Ja, överlag är det en mildare, mjukare Sean Rowe som återvänder här. Materialet är verkligen avskalat och där den kompetente barytonens stilla gitarrspel inte räcker, förstärks han av piano, stråkar och kvinnliga körsångerskor.

Inspelningen är gjord i Memphis med producent Matt Ross-Spang, nyligen Grammy-belönad för sitt arbete med Jason Isbell och associerad med akter som Drive-By Truckers och Rival Sons, och det är förstås inget fel i ambitionen att tona ned så radikalt. Men det blir orkeslöst halvvägs genom skivan. Precis då startar singelspåret Newton's Cradle som förvisso höjer tempot men vars hurtighet och alltför tjatiga "baby baby, baby baby" får den att kännas aningen malplacerad.

Höjdpunkterna på New Lore är tyvärr få, men den refrängstarka The Salmon och den ytterst stämningsfulla You Keep Coming Alive kommer i alla fall att leva vidare.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA