Sondre Lerche: Pleasure

Sondre Lerche
Pleasure

Från singer-songwriter till stalker

GAFFA

CD / PLZ
Utgivning D. 2017.03.03
Recenserad av
Josefi Jönsson

Han ser allt, han vet allt and "he's always watching". På sina grannar och på de som minst anar det. På ett sätt som bara han kan tonsätter han sina osunda relationer till människorna han inte känner. Med ett oerhört välbehag tar Sondre Lerche innebörden av obehag till en helt ny nivå. När han förföljer, hotar och bäddar in våldsamma utfall i lager av harmoniska melodier.

Pleasure står han med ena foten kvar i det gamla och den andra i det ännu äldre. För 80-talet finns ständigt närvarande. Flåsar lyssnarna i nacken på samma vis som Lerche själv verkar göra på sin nyinflyttade granne. Och även om både texter och musik uppvisar en helt ny sida av musikern finns fortfarande det som alltid utmärkt kvar.

Att säcken knyts ihop med en låt vars text lyder ”The black sheep will wear the white sheep's woolen sweater” är knappast någon slump. Norrmannen själv är omslagspojke för en ulv i fårakläder. Eller ett svart får i en vit ulltröja om han så hellre vill. Speciellt när han nu introducerat stalking som en ny musikalisk genre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA