x
Fucked Up: Year Of The Snake

Fucked Up
Year Of The Snake

Hittar rätt med de kinesiska åren

GAFFA

Album / Tankcrimes
Utgivning D. 2017.03.24
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Vad är egentligen punk? Vad är hardcore? Vad svaren än är på de frågorna är det något som det kanadensiska bandet Fucked Up fullkomligt skiter i. I deras värld finns inga regler eller begränsningar och bara det ensamt gör att allt de släpper är intressant. Och mellan deras vanliga skivor jobbar de med den så kallade Zodiac-serien. Det är vinyltolvor döpta efter de kinesiska åren.

Year Of The Snake är deras åttonde och uppföljaren till 2015 års Year Of The Hare. Det är en 24 minuter lång hardcoreopera inom en enda låt.

Det är hardcore, Pink Floyd, psykedelika, ambient och proggrock i en blandning som både låter och funkar bättre än vad man skulle kunna tro när man ser det i text. Det är förbannat, vasst, hårt och sjukt snyggt. Gitarrerna låter så otroligt bra och med en såpass tajt rytmsektion kan i stort sett sångaren Damien Abraham göra precis vad han vill.

Visst, de längre ambient-styckena inne i låten hade kunnat vara kortare och tvärflöjt är en roligare idé än verklighet men på något sätt så gör det ingenting och Fucked Up får gärna fortsätta att släppa Zodiac-plattor i evighet då de åtta skivorna tillsammans är bättre än allt annat bandet gjort.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA