x
Art Nation: Liberation

Art Nation
Liberation

Maken till utveckling av AOR-sympatisörerna

GAFFA

Album / Gain
Utgivning D. 2017.04.28
Recenserad av
Mårten Cederberg

Efter stadig utveckling visar Art Nation nu ett mer vuxet uttryck än tidigare. Med tillräckligt med skit under naglarna så är det mer hårdrock än AOR, även om vissa låtar kunnat bli världshittar i en popproduktion. Alexander Strandells drivkraft är imponerande. Han har nu fått med sig hela gruppen och denna bandmaskin visar hur man utvecklas och vågar till den yttersta gränsen, utan att tappa fotfästet. Vi har att göra med ett nytänkande, innovativt och inspirerat band, som inte satt några gränser i sitt skapande.

En mer öppen och ärlig produktion ger nya nyanser i den här mixen av hårdrock, pop och rock. Inledande Ghost Town har det mesta man kan önska när det gäller pondus och glädje, balladen Take Me Home och dess uppbyggnad är utsökt och Paralyzed är en melodistinn och högoktanig käftsmäll.

Trots olika karaktärer till låtar håller skivan ihop och de lyckas sy ihop ett smittsamt album. Ett gediget album. Kan du ta till dig den snabba utvecklingen så är detta ett av årets bästa album som under 45 minuter skänker total glädje. Art Nation är ett ungt och hungrigt band med stora visioner. Undvik nu bara att mogna för fort, för mer övermogen rock är det absolut sista vi behöver.

KÖP ALBUMET HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA