Skander: Hon

Skander
Hon

Till dig i din ensamhet

GAFFA

Album / Playground Music
Utgivning D. 2017.03.10
Recenserad av
Karin Lillbroända

Skanders debutalbum handlar om texterna. Inledande Faller träffar garanterat på det ondaste av ställen för alla som drabbats av trasig kärlek. Ett närmare porträtt av att behöva gå vidare har sällan skildrats så här exakt. ”Bara en till natt med mina ögon öppna” säger Skander och profilerar sig som en av hiphop-Sveriges mest unika stjärnor.

Inledningen av albumet är svår att släppa, särskilt då många av de resterande låtarna inte är lika utstickande. De vackra tonerna och produktionen som behandlar melodierna varsamt blir lite monotona, men det är en melankolisk poesi som Skander förmedlar och den är vackert uppbygd. Allt som krävs är koncentration från lyssnaren på Skanders lätt autotunade röst som blandar rap med hjärtskärande sång, för att drabbas av stora känslor.

Skander visar inte bara sin begåvning med pennan, utan även sin talang som rappare. När intensiteten höjs i rappen blir det intressant, då dyker spår av ilska upp bland den annars sorgsna och långsamma klang som Hon presenterar. Skanders berättande ska bli spännande att följa, något säger mig att det finns fler sidor hos honom än vad vi fått ta del av här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA