x
Sun Kil Moon: Common As Light And Love Are Red Valleys Of Blood

Sun Kil Moon
Common As Light And Love Are Red Valleys Of Blood

Nästan tråkigt från buttert gubbarsel

GAFFA

2 x CD / Rough Trade
Utgivning D. 2017.02.24
Recenserad av
Emil Viksell

Mark Kozelek närmar sig de 50 och är högproduktiv. Hans vemodiga poplåtar kommer allt oftare i en form som inte är helt lättsmält. Han skalar allt oftare bort poppen och lämnar ett naket skelett av existentiella bryderier. På 2014 års Benji resulterade det i stor konst.

Tyvärr blandar han det vackra blottandet med gubbsvammel. Som på detta släpp. Här bara maler han på. En medvetandeström tonsatt med tonartslösa ljud.

Kozelek representerar en manstyp som antagligen inte alls är på väg ut ur tiden, men ändå känns utdöende. Lundell- och Knausgård-typen, snubben utan filter. Douchig, men ärlig och därmed genuin. Ibland blir deras konst storslagen. Ibland bara prutt. Här pladdrar Kozelek om allvarliga ting och rena obetydligheter i monotona stycken som tycks pågå i evigheter.

Det är tur att det återstår några vackra poplåtar, som I Love Portugal. För fortsätter det i tangentens riktning kommer Kozelek snart inte bara vara det buttraste gubbarsel som den här världen skådat. Utan också det tråkigaste.

KÖP ALBUMET HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA