x
Chip Taylor: A Song I Can Live With

Chip Taylor
A Song I Can Live With

"Adlad" låtskrivare berättar sina historier

GAFFA

Album / Train Wreck
Utgivning D. 2017.02.17
Recenserad av
Emil Viksell

Stigande ålder må slita på kroppen, men det verkar göra underverk för sinnet. För vissa. I sin ungdom skrev Chip Taylor Wild Thing, som nådde den stora publiken med The Troggs. Den låten och många andra gjorde att han för en tid sedan valdes in i Songwriters Hall Of Fame.

Så det är en ”adlad” låtskrivare vi har att göra med. Men det han sysslar med som 76-åring är motsatsen till Wild Thing-rocken. Han ömsom pratar ömsom sjunger mjukt över ännu mjukare musik. Det är mer historieberättande, ett slags inre monolog, än några poplåtar. Ungefär samma grej som Mark Kozelek sysslat med på senare år, bara mindre macho och mer traditionellt berättarröstigt.

Taylor har levt ett intressant liv. Och han skulle kunna agera voice-over i ett Hollywood-drama, det är lite Clintan eller Morgan Freeman över grejen. Jag har bara svårt att se att man en lördagsmorgon sätter sig i fåtöljen och sedan grundligt lyssnar igenom den här skivan. Men om man nu skulle göra det eller brukar göra sånt, så är detta den perfekta plattan för det. 

KÖP ALBUMET HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA