x
The Shins: Heartworms

The Shins
Heartworms

Indieveteranerna blandar det nya med det gamla

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2017.03.10
Recenserad av
Janne Hallman

Fem år är en lång tid i musiksammanhang. Karriärer har inletts och avslutats på betydligt kortare tid än så. Men vissa verkar vara obekymrade av tid och rum. Som indieveteranerna The Shins, som inte har släppt en skiva på fem år, men känns helt opåverkade av tidens tand. Frontmannen James Mercers fenomenala känsla för popmelodier är intakt, liksom hans själfulla röst.

Bandets femte skiva har han producerat själv, och är klart äventyrligare än övriga katalogen. Här hör man influenserna från Broken Bells, bandet Mercer delar med producenten Danger Mouse. Heartworms första singelsläpp Dead Alive skulle utan problem passera som Broken Bells.

Så det är klart mer rytmer och synthar än på tidigare Shins-plattor, men samtidigt känns det mesta bekant. Låtarna är också snyggt arrangerade och väldigt varierade. Fina countryvalsen Mildenhall sticker ut i all sin enkelhet, medan ruffiga dängan Painting A Hole visar den andra sidan av myntet. Och smittsamma Rubber Ballz hade inte skämts för sig på genombrottsplattan Chutes To Narrow.

En värdig och välkommen återkomst av ett band jag glömt bort hur mycket jag saknat.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA